Terug naar overzicht

Aan het woord

Lori Leusink

Lori Leusink studeerde ooit Kunst en Techniek bij Saxion in Enschede. Haar werkende leven begon ze als grafisch vormgever bij een reclamebureau. "Dat vond ik wel leuk, maar al snel miste ik iets. Ik ben toch meer een regelneef."
projectleider

Lori maakte de overstap naar een functie als officemanager bij een net begonnen adviesbureau voor waterveiligheid. "Daar was ik een soort manusje van alles, ik had zes functies in één. Maar het mooie was dat ik kon meegroeien met het bedrijf. Uiteindelijk was ik coördinator van de servicedesk. Ik vond vooral het bedrijfskundige aspect van mijn werk heel interessant. Daarom heb ik tussentijds een hbo-opleiding Hogere Bedrijfskunde gevolgd. En omdat ik de kant van het projectmanagement op wilde, heb ik trainingen zoals Prince 2 Foundation en Scrum Foundation gedaan."

Richting ICT

Na vijf jaar had Lori het gevoel dat ze bij deze werkgever aan haar plafond zat. Ze ging solliciteren en kreeg een tijdelijke baan als projectcoördinator op de ICT-afdeling van een grote zorgorganisatie. "Dat was een leuke functie maar ik miste de dynamiek van de commerciële bedrijven die ik gewend was. De ICT-component vond ik wel heel interessant, daarom besloot ik op zoek te gaan naar een projectleidersfunctie in de ICT. Die wereld trok me, mede omdat ik iemand ben die veel behoefte heeft aan vernieuwing en ontwikkeling."

Aan de slag bij Previder

Lori solliciteerde naar een functie als IT-Projectmanager bij Previder. In een eerste gesprek bleek deze functie inmiddels vervuld. Maar tijdens het gesprek was er wel duidelijk een wederzijdse klik. Zo kreeg Lori de functie van Teamleider Consultancy aangeboden. In eerste instantie zag ze dat niet zo zitten, omdat ze juist voor het projectmanagement had gekozen. Maar naarmate ze meer hoorde over de functie, raakte ze toch enthousiast. "Ook omdat je bij Previder zoveel mogelijkheden krijgt om je te ontwikkelen. Ze faciliteren de medewerkers bij het najagen van hun ambities. Voor een teamleider is het bovendien supergaaf om je teamleden de mogelijkheid te kunnen geven om die ontwikkeling door te maken. Ik ben er dus toch voor gegaan. In januari 2019 ben ik bij Previder begonnen."

Lori Leusink groeide binnen Previder van teamleider naar projectleider

-

Nieuwe kans

Sinds Lori's start bij Previder volgde ze een leiderschapstraject en deed ze een Talent Motivatie Analyse die wederom wees in de richting van het projectmanagement. Na anderhalf jaar kwam de projectleidersfunctie waarop ze eerder had gesolliciteerd weer vrij. "Dat leek me nog steeds een ontzettend leuke baan en ik kon in het zelfde team blijven werken. In de tussentijd had ik de wereld van de techniek ook wat beter leren kennen. In die zin is het goed geweest dat ik niet meteen in deze rol terechtkwam."

Hartstikke gaaf

Na een goed gesprek met haar leidinggevende solliciteerde Lori met succes naar de functie. Tot nu toe bevalt het haar uitstekend. "Het is natuurlijk altijd even wennen. Omdat iedereen je al kent, denken ze al gauw dat je processen wel kent. Toch zijn er heel wat dingen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Daar moest ik me wel even doorheen worstelen. Maar het is hartstikke gaaf, heel dynamisch. Ik voel me hier als een vis in het water en zie mezelf dit echt wel de komende jaren doen."

Blij met Previder

Lori is niet alleen blij met haar nieuwe functie maar ook met haar werkgever. "Previder biedt de voordelen van een groter bedrijf, zoals veel verschillende functies en mogelijkheden om door te groeien. Aan de andere kant zijn de lijntjes kort en heerst er een prettige, collegiale cultuur. In mijn team zijn het allemaal van die fanatiekelingen die er voor honderd procent voor gaan. Daar hou ik van, zo ben ik zelf ook. Verder krijg je de ruimte om je eigen ding te doen. Je bent dus verantwoordelijk voor je eigen succes. Als je de kansen die er liggen ziet en grijpt, dan kun je hier gaan vliegen."