Terug naar overzicht

Wessel Liemburg

Wessel doet als IT Support Specialist veel ervaring op bij Previder. Wanneer hij na een jaar vindt dat hij voldoende kennis en ervaring heeft opgedaan, solliciteert hij naar de functie IT Specialist. Mét succes!
IT Specialist wessel

Werken met ruim honderd klantomgevingen, verschillende IT-oplossingen en systemen om zoveel mogelijk te leren en ervaring op te kunnen doen. Als IT Support Specialist bij Previder doet Wessel Liemburg (oud student Technische Informatica /ICT Beheer (ITSM) op Hogeschool Saxion) veel kennis op als hij begint bij Previder. Wanneer hij na een jaar vindt dat hij voldoende kennis en ervaring heeft opgedaan, solliciteert hij naar de functie IT Specialist. Mét succes! Hij groeit door naar de functie van IT Specialist om werkzaamheden bij klanten uit te kunnen voeren. Hiermee is Wessel een stap dichter bij zijn wens om IT Consultant te worden.

Met zijn diploma bijna op zak solliciteerde hij ruim drie jaar geleden naar de functie van Microsoft Consultant bij Previder, maar hij mist op dat moment ervaring. De vraag is dan ook hoe hij zich kan ontwikkelen. Hij begint zijn avontuur bij Previder om te kunnen werken naar zijn droombaan. Wessel: Previder biedt de mogelijkheid om in aanraking te komen met de brede wereld die IT te bieden heeft en je kan hier ontdekken in welke rol jij je als een vis in het water voelt.” De samenwerking in een team met diverse disciplines zorgde ervoor dat hij in zijn eerste jaar veel kon meekijken met collega’s en al snel zelfstandig meer complexe vraagstukken kon oplossen. Hierdoor kon hij zich binnen een jaar ontwikkelen tot IT Specialist.

Ervaren wat leuk is om te doen
Op de vraag hoe Wessel eigenlijk bij Previder terecht is gekomen, geeft hij aan dat hij graag wilde werken bij een IT-leverancier om in aanmerking te komen met alle facetten binnen de IT en ervaring en kennis op te doen. Hij had ervaring op IT-afdelingen binnen diverse organisaties, maar wilde gaan ontdekken wat hij écht leuk vindt om te doen. Door het uitgebreide producten- en dienstenportfolio van Previder, kon hij dit hier onderzoeken. Wessel voelde snel dat hij bij Previder op zijn plek zit. Terugkijkend op zijn inwerkperiode, beseft hij zich dat dit een belangrijke bijdrage heeft gehad in het snel zelfstandig kunnen werken. Hij vormde vrijwel direct een onderdeel van het team en had een goede klik met de collega’s die graag hun kennis met elkaar delen.

“Ik zette zelf de stappen die nodig zijn om mijn doelen te behalen.”

Wessel Liemburg - IT Specialist

Zelf de regie pakken over je eigen loopbaan
“Ik zette zelf de stappen die nodig zijn om mijn doelen te behalen”, geeft Wessel aan. Belangrijk is dat je geen oogkleppen op hebt en kijkt wat er allemaal mogelijk is. Dit geeft hij ook graag mee aan studenten en young professionals. Inmiddels werkt hij ruim twee jaar als IT Specialist en komt hij bij veel verschillende klanten voor eenmalige klussen en detacheringswerkzaamheden. Hij werkt ernaar toe om IT Consultant te worden. Klanten adviseren op het gebied van Office365, Intune, Azure AD en hybride oplossingen voor de moderne werkplek is wat hij wil gaan doen in de toekomst. Hiervoor is het nodig dat hij aankomende periode certificeringen gaat behalen. In overleg met zijn leidinggevende bespreekt hij zijn doelen, de mogelijkheden en krijgt hij de tijd en ruimte om hier naartoe te werken. Vind je het lastig om te ontdekken wat je wilt? Ook dit kun je bespreken binnen Previder. Samen met je leidinggevende kun je kijken naar jouw ontwikkeling en de mogelijkheden die er voor je zijn. “Door blijven aan te geven wat ik wil, mijn mening te uiten en mij nog nooit geremd te hebben gevoeld hierin, voel ik mij gehoord. Dat helpt mij nog steeds om te blijven ontwikkelen”, sluit Wessel af.