Terug naar overzicht

Maarten

Na het afronden van zijn opleiding mbo-4 systeembeheerder wist hij het: 'systeembeheer is iets wat ik erg graag wil gaan doen.' Nu doet Maarten ervaring op, zodat hij vanuit zijn supportrol kan doorgroeien naar IT Specialist.

Vanuit detachering naar een vast dienstverband

Na zijn studieperiode was alles nieuw en bijzonder. Zo startte Maarten in oktober 2021 bij een detacheringsbureau in Almere dat hem als Modern Workplace Engineer detacheerde bij verschillende klanten. Op die manier kwam hij in januari 2022 terecht bij Previder in Vianen, voor een concrete opdracht. Als snel werd duidelijk dat er een klik was en Previder hem graag in dienst wilde nemen. Deze weg volgend, is hij ongeveer een halfjaar later officieel in dienst getreden bij Previder.

Een gemoedelijke sfeer

“Ik voelde mij al snel thuis binnen Previder. Leuk bedrijf, leuke klanten én een fijne sfeer.” Volgens Maarten heerst er een erg gemoedelijke sfeer binnen Previder. Iedereen wordt geaccepteerd zoals hij of zij is. Of je nou barst van de energie of wat terughoudender bent; ieder persoon telt. Deze gemoedelijke sfeer van saamhorigheid gecombineerd met de totale diversiteit aan eigenschappen in het team, maken zijn werkdag keer op keer weer plezierig.

“Bij Previder maken we het verschil door ons contact met de klant en het in kaart brengen van haar behoeftes. Dát vind ik erg leuk!”

Maarten - IT Support Specialist Previder

Diversiteit aan klanten en werkzaamheden

De vrijheid in wat je doet, trekt hem ook erg aan binnen Previder. “Bij sommige bedrijven ben je in een supportfunctie alleen maar bezig met het beantwoorden van telefoontjes en het verwerken van tickets. Dit is bij Previder niet het geval”, vertelt hij. “Je doet wat je kunt én wat je leuk vindt. Het fijne hieraan is dat je naast je eigen werkzaamheden, ook andere taken naar jezelf toe kunt trekken. Zo vergroot je ook nog eens je kennis.” Juist die vrijheid en ontwikkeling binnen Previder kan Maarten waarderen. Als supportspecialist houdt hij de mailbox bij en registreert hij diverse tickets. De tickets die binnenkomen via zijn mail verdeelt hij binnen het team, zodat zijn collega’s de tickets kunnen verwerken. Monitoring is hierbij erg belangrijk. “Ik zoek de belangrijkste meldingen ertussen uit, zodat alle systemen up and running blijven.” Daarnaast pakt hij ook andere werkzaamheden op die er dagelijks bijkomen. Het leuke aan zijn werkzaamheden is de diversiteit aan klanten. “Zo ben je de ene dag druk bezig voor een school en de andere dag voor een zorginstelling of farmacie. Je kunt heel gericht kijken wat de klant nodig heeft en waar de prioriteiten liggen. Bij Previder maken we het verschil door ons contact met de klant en het in kaart brengen van haar behoeftes. Dát vind ik erg leuk!”

Toekomstambities

Ondanks dat Maarten het erg leuk vindt om startende supporters te ondersteunen in de ontwikkeling binnen de functie, is zijn ambitie om door te groeien naar IT Specialist. Zo hoopt hij wat meer naar de achtergrond te treden en daar de zwaardere werkzaamheden uit te kunnen voeren. “Meer naar de klant gaan en daar paraat staan voor de medewerkers is iets wat ik in de toekomst voor ogen heb.” Naast zijn toekomstambitie weet Maarten ook op persoonlijk nog stappen te maken. “Contact met collega’s is voor mij een aandachtspunt. Gelukkig krijg ik goede begeleiding van mijn managers, zodat ik mijzelf ook op communicatief vlak verder kan ontwikkelen.” Door het geven van trainingen op het gebied van de werkzaamheden en communicatie, draagt Previder in zekere mate bij aan zijn ontwikkeling. “Ik investeer graag tijd en aandacht in deze trainingen, zodat ik het later nog verder kan schoppen!”